Simon Safari om det viktiga arbetet inför valet:

Vi ska få politikerna att förstå hur grundläggande och viktig bostadsfrågan är för vårt samhälle. Alla har rätt till en bostad, ett hem att känna sig trygg i, med möjlighet att utvecklas och bli den man vill. Nu inför valet den 9 september ska vi tillsammans få bostadsfrågan långt upp på den politiska agendan.
Tillsammans ska vi öka kunskapen hos politiker och beslutsfattare om att marknadshyror inte är lösningen på bostadsbristen, våra hem ska inte betraktas som handelsvara! Bort med fingrarna från våra hem och vår förhandlings rätt!

Har du frågor, funderingar eller förslag inför valet? Kom gärna förbi regionkontoret på måndagar mellan 09:00-12:00 under hela sommaren. Då kommer det finnas både förtroendevalda och anställda som kan ge dig svar på dina frågor!

Här är några av de saker du kan göra.

  • Delta i vykortskampanjen #Ta Parti För Människan.
    Hämta vykorten i regionkontorets reception vid Globen, så många du orkar och vill, och se till att de blir signerade med namn och ort och att de blir skickade.
    På vykorten står följande text: “Du som politiker har ansvar för allas rätt till en bra bostad. Vi vill att du står upp för den svenska modellen på hyresmarknaden, att fler hyresrätter byggs med rimliga hyror och att ingen ska tvingas flytta efter en renovering. Alla har rätt till ett bra hem!”
  • Hämta kampanjmaterial kring #Ta Parti För Människan. Det finns broschyrer, knappar, affischer och information på flera språk, att hämta i regionkontorets reception.
  • Skriv på för 30 000 nya hyresrätter varje år.
    213 000 unga vuxna bor idag hos sina föräldrar, trots att de hellre vill bo på annat sätt. Andra bor på kompisars soffor eller i tredje hand. Politikerna måste komma till skott. Vi kräver att det byggs 30 000 nya hyresrätter till en rimlig kostnad, varje år. Därför har vi, tillsammans med Universal Music, startat en digital namninsamling som ska lämnas över till ansvariga politiker. Skriv under och var med och gör skillnad. Inmybackyard.se
  • Prata bostadspolitik: Nu när partierna öppna sina valstugor runt om i kommunerna ska vi vara på plats! Vi ska lyfta våra frågor, och få politikerna att lyssna till oss. Vi ska prata om trygghet och bra boendemiljö, för när boendet fungerar, fungerar också livet. Vi kan prata om orimligheten i att höjda löner och pensioner ska gå till höjda hyror. Vi måste också prata om allmännyttan och dess roll i samhället. Allmännyttan finns till för att trygga människors rätt till en bostad. De ska inte bidra till att pressa upp hyresnivåerna, vilket vi tyvärr har sett, bland annat här i Stockholm när Stockholms stads allmännytta valde att avbryta årets hyresförhandlingar och gå till hyresmarknadskommittén.

Tillsammans har vi möjligheterna att styra politiker och beslutsfattare åt rätt håll.

Vi ses!

Simon Safari
Regionordförande